Sinaí, si us agrada el risc

8 set.

IMG_20130130_133746

La Granja Escola Sinaí és un d’aquells llocs on no entraries mai, si no te l’haguessin recomanat en un blog com aquest o algun amic de confiança t’hi hagués portat. Des de fora, i també un cop a dins, el local sembla el menjador d’un balneari passat de moda o, fins i tot, d’un sanatori d’alta muntanya. Anem forts, eh? Però superat l’ensurt inicial, i si us atreviu a traspassar les portes de vidre, trobareu un restaurant amb bon menjar i bon tracte.

Aquest és el vostre lloc si us agrada menjar bé, pagant molt pocs diners a canvi, i si us fa gràcia que l’experiència sigui en un lloc de la Barcelona pre-olímpica. A més, estareu contribuint a la inserció laboral dels joves que hi fan pràctiques. Sense dubte, aquest és un dels meus majors descobriments en el que portem d’any. I són tres en un perquè és una granja, una escola de cuina i un restaurant.

20130127_14250120130127_142439-1

L’especialitat de la casa és l’arròs del Senyoret (es diu així perquè la carn, el peix o el marisc venen pelats i llestos per a ser ingerits), tot i que jo he gaudit més amb la coca d’espinacs i gorgonzola, el llom amb salsa d’ametlles o el pastís de cua de bou, tan tendre, amb aquella dolçor afectada que em recorda la carn que menjava a casa de l’àvia quan era petita.

Les postres més senzilles són les que millor mantenen el nivell, com el flam amb nata, una nata tan densa que sembla no haver estat batuda, no tenir aire, sinó només greix. Una nata que fàcilment podries imaginar convertida en mantega, completant un deliciós i gens lleuger pastís de Sara (una de les meves debilitats).

A banda d’això, tenen altres detalls destacables, com ara el pa, que serveixen integral i blanc, o l’exquisida textura dels xarrupets que serveixen com a entrant (per exemple, el de crema de porros).

20130127_144304 20130127_150308 20130127_150225 20130127_14424920130127_15230220130127_152421

En aquest enllaç podeu consultar el menú diari. Els preus dels menús oscil·len entre els 10 i els 18 euros. Obren tots els dies per dinar, i els divendres a la nit també fan sopars organitzats per a grups. Jo ja estic pensant què em puc inventar per muntar alguna cosa allà un dia d’aquests.

  • EL MILLOR:  el producte
  • EL PITJOR: no tenen carta de vins, només el que ve amb el menú. Val la pena pagar dos euros més perquè et serveixin la segona opció, que és només una miqueta millor.

Granja Sinaí. C/ Padilla, 327. Barcelona. Tl. 934 366 846

3 Respostes per a “Sinaí, si us agrada el risc”

  1. Ricard Sampere (@ricardsampere) 8 Setembre 2013 a 7:08 pm #

    M’alegra tornar-te a llegir.
    La veritat és que cada diumenge faig una ronda pels blogs amics i je feia masses dies que trobava el Chen Ji, que com ja vaig comentar i publicar ens va sorprendre molt favorablement.
    Aquest no el podré tastar doncs les meves incursions són sempre de nit, però pinta bé pel que dius.
    Salutacions,

    • lourdesfeans 8 Setembre 2013 a 7:13 pm #

      Hola Ricard,
      Superat el Chen Ji, és una llàstima que no puguis provar el Sinaí, potser un dia festiu?
      Per cert, seguint el teu consell, vaig anar i vaig repetir a La Barra del Coure, gran! Pròximament també miraré de dir alguna cosa al blog.
      Records!

      • Ricard Sampere (@ricardsampere) 15 Setembre 2013 a 7:03 pm #

        Pot ser una opció si algun diumenge estic per aquí… Quan arriba la fresca, no sempre vaig a Cambrils.

        I la barra del Coure, és anar sobre segur… si es troba lloc.

        Salutacions,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: