Caves Rocabruna, aquella flaire penedesenca

8 gen.

ribalta 

Ara que estem en plena temporada de calçots, si és que encara existeix alguna cosa anomenada temporada de calçots, us vull parlar de les Caves Rocabruna, a Torrelavit (a prop de Sant Sadurní d’Anoia), un lloc de terra fèrtil i ambient tranquil, ideal per a fer una calçotada, cargolada, costellada, o tot alhora, i deixar-te menys de 20 euros per cap.

Es tracta d’una vella masia (en estat trist de conservació) en la que tu pots portar la carn i els calçots i ells posen la llenya, el foc i el cava (o també els hi pots comprar els calçots, i fins i tot la salsa). També posen les brases, així que els calçots poden ser substituïts per cargols, verdures, o el que us vingui de gust.

El cas és que aquí el cuiner ets tu. A l’amo, el Joan, només haureu de pagar-li abans de marxar el cava que hagueu consumit, marca Rocabruna (un espumós que entra bé amb la butifarra i l’allioli). Si fa bon dia, és fantàstic muntar la taula a fora (i la muntes tu mateix amb uns taulells que ells et proporcionen) i aprofitar la jornada. Com un merendero però amb l’avantatge que, si plou, tens un lloc on aixoplugar-te, amb l’encant d’aquella deixadesa familiar de la casa dels avis. Si el do it yourself no és la vostra primera opció, també tenen un menjador annex on serveixen calçotades.

Si després d’haver llegit això penseu anar-hi, espabileu, perquè s’estan plantejant convertir la masia en una casa rural, i llavors la bona vida haurà acabat. Imprescindible reservar.

20130302_150307

IMG-20130305-WA0001 IMG-20130305-WA0002 

  • EL MILLOR:  ideal si sou amics de les sortides tipus ‘caminar poc, menjar molt’. Quan fa bon temps és el lloc perfecte per dinar a l’aire lliure i amb molt espai perquè els petits (i els grans) puguin jugar.

Caves Rocabruna. Masia Casa Gran Ribalta. Torrelavit. Barcelona. Tl.609 475 552

Anuncis

4 Respostes to “Caves Rocabruna, aquella flaire penedesenca”

  1. Ricard Sampere (@ricardsampere) 11 gener 2014 a 11:29 pm #

    Em pensava que ja no existien aquests lllocs…. fa com uns 20 anys si que recordo de sentir parlar de llocs d’aquests per la zona del Penedès… Però ara hagués jurat que ja era història..

    Per cert… tinc apuntat a partir del teu blog el Sinai i l’altre dia tenia un compromís per la zona, un dissabte migdia i vaig apropar-me. Però com anava de convidat, no vaig voler forçar la situació i em va tocar dinar en un lloc relativament proper i bastant penós… Però que vegis que em recordo i algun dia tocarà..

    Bon 2014!

    • lourdesfeans 14 gener 2014 a 8:45 am #

      Recorda que és un lloc força decadent, però justament per això li trobo un encant… Ja m’explicaràs què tal. Per cert, les meves darreres incursions al Ramon han estat infructuoses, mai li queda res, quin èxit de parada! (crec que la culpa és meva perquè sempre vaig cap al migdia…).

      • Ricard Sampere (@ricardsampere) 19 gener 2014 a 9:11 pm #

        El truco de Ramon, és trucar-lo el dia abans i darrerament la li envio un sms. Hi han dies que si puc anar aviat, però quan tinc classe de 8 a 11, arribo allà quan ja té la parada buida….

        Llavors el Ramon treu a la vista, el que em tenia reservat, provocant aldarull entre el públic “jo tb vull gambes de BCN…. Jo tb vull aquest peix pel forn!!”…. Té el seu morbo… 🙂

        Jo no soc pas persona oberta de demanar telèfons… però com que m’hi jugo la cistella de la compra, m’adapto i així aconsegueixo el meu peix…

      • lourdesfeans 20 gener 2014 a 8:30 am #

        M’has donat una idea, Ricard, gràcies! No descarto haver de recórrer als teus mètodes, tot i que jo sóc més de comprar amb la vista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: