Vet aquí la casa de la Terra Alta a la Sagrada Família de Barcelona. El Celler Mariol és una bodega de les d’abans, però amb una estètica de les d’ara. És un local senzill, per no dir espartà, però en canvi tenen un vermut dolç, equilibrat. A banda del vermut, també podreu gaudir d’una àmplia varietat de vins i, sobretot, del suau, un refresc únic procedent de l’Ebre que potser els vostres avis (el meu no, que era gallec) bevien barrejant cafè amb gasosa i gel. Si ho preferiu, també podreu endur-vos a casa l’ampolla de vermut per un mòdic preu de 7,5 euros.
I per menjar? Jo em quedo amb els productes del Matarranya. Sobretot amb les clotxes, un plat que preparaven els pagesos de la zona el dia que havien de fer les tasques del camp. És un pa al que li treuen la molla i, normalment, el farceixen d’arengada. El mateix pa buidat feia de carmanyola antigament per portar el diferents ingredients. Pels més clàssics, també tenen amanides i taules d’embotits.

Foto del blog la-servilleta.blogspot.com.es
EL PITJOR: el seu web i les etiquetes dels vins, amb una estètica ochentera i kitsch, però suposo que és qüestió de marketing.
Celler Casa Mariol. C/ Roselló, 442, Barcelona. Tlf 934 367 628
Gran plat d’allà baix la Clotxa… Són plats que han quedat “tancats” a la zona, com per exemple la truita amb suc.
I també terra de grans vermuts i en tenen més d’un exemple. Jo a casa sempre tinc el de la Cooperativa de Falset que també està en aquest preu.
Salutacions,
Truita amb suc, vermut de la cooperativa de Falset… se m’està fent la boca aigua. I parlant de Falset, escalfant motors per la Fira del Vi de primers de maig!
Si… No sé com tindrá aquell cap de setmana, però si puc, no em perderé algunes de les activitats que es fan al voltant de la Fira. L’any passat vaig poder fer el tast de carinyenes a Porrera i el Tast de Llops a Gratallops…. A veure com ho tinc..
El tast de carinyenes no l’he fet mai, me’l recomanes? El de Gratallops sí i no voldria perdre-me’l enguany!