Diuen d’ells mateixos que creuen ‘en la cuina de les àvies, en les coccions lentes i sobretot en el producte’, com a base fonamental per un bon plat a taula. El fet és que mai li estaré prou agraïda a la Ruth Troyano, periodista i experta en vins, per haver-me recomanat aquest lloc. Amagat en un carrer de Porrera, menjar aquí és una experiència absolutament seductora des del moment en què trepitges la porta del local. Quina llàstima haver passat 39 anys de la meva vida sense conèixer aquest lloc!
La Cooperativa té tot el que valoro en un restaurant. El producte és excel·lent, la cuina és molt cuidada, la decoració és íntima, el servei és molt amable i la carta de vins és delirant. A més, les postres són generoses i casolanes (el pastís de xocolata i mascarpone és per plorar, com ens va avisar el propietari). I a l’hora de pagar, els preus són ajustats.
El local està ubicat on hi havia l’antiga cooperativa del poble. El sostre de voltes pintades de colors i les estovalles de flors o de quadrets, com si estiguessis en una taverna siciliana. El propietari, encantador, et dóna detalls de cadascun dels plats i t’ajuda a triar amb bon criteri.
Pel que fa als vins, tenen una extensa representació de tots els que es produeixen a la zona, tant de la DO Priorat com Montsant. Difícil triar. I els tenen a preus de botiga (el restaurant també ven vins), només cal pagar dos euros més perquè te’ls serveixin. Nosaltres vam triar un de la família dels Les cousins, digne i a un preu molt raonable.
Per menjar, us recomano el poti poti de bacallà i ganyims amb fesols de ganxet, impressionant. Amb bacallà i tonyina de veritat.
EL MILLOR: Imprescindible si volteu per la comarca.
La Cooperativa. C/ Unió 7, Porrera. Tel: 977 82 83 78
Comparteixo la passió per aquest lloc, del que soc fan total…. Jo ja vaig a plats fixos dels que tinc a la memòria…. Just el vaig publicar ara fa unes 3 setmanes i no és la primera vegada.
Però en una cosa discrepo…. Amagat en un carrer de Porrera, tampoc està… que dona directe al pont…. 🙂
Vaig oblidar de comentar-te un tema: Sabies que el Ramon del peix té un restaurant?… Vaig anar-hi aquest agost i molt bé….
http://cuinairestaurants.blogspot.com.es/2014/08/la-donzella-de-la-costa-Badalona.html
Hola Ricard,
No sabia que l’havies publicat, m’he despistat, però et llegiré.
I ens veiem al tast que fan per allà al novembre, també et buscaré 🙂 Ja tinc taula reservada per l’endemà, diumenge.
I pel que fa al restaurant del Ramon, moltes gràcies per la recomanació. Alguna cosa m’havies comentat, i fa mooolt bona pinta. A més sóc molt fan dels llocs al costat del mar. Així que segur que el provarem!
Salut!