Us presento el meu descobriment de l’any en la categoria de restaurants fora de Barcelona. Estic contenta de recomanar un lloc que encara no es propaga per google. Un local on no puc deixar de fitxar cada vegada que pujo a la Cerdanya, cosa que per aquelles casualitats de la vida darrerament passa força sovint. Un petit temple gastronòmic al bell mig de Llívia obert per dos joves de Sabadell. Cuina d’autor, amb un producte excel·lentíssim i un servei amable a un preu més que raonable.
El nom del restaurant fa referència a la trumfa, un tubercle molt arrelat a la zona de Camprodon. Es tracta d’una patata de carn blanca, amb una textura consistent i gens farinosa. De fet la trumfa apareix en diversos plats de la carta, que és àmplia i variada i amb moltes referències a la terra. De tots, jo em quedo amb el pop amb trumfes, però també destaquen les galtes, l’arròs de muntanya, i el trinxat de la Cerdanya amb vieires i cruixent de trumfa. Plats de tradició més aviat clàssica amb una presentació molt cuidada i algun detall innovador. A banda de la carta, que inclou plats i tapes d’autor, a un preu no excessiu, també ofereixen un menú de nit per 25 euros.
Es nota que els dos socis propietaris tenen ganes de fer les coses molt bé. Perquè, a banda de la qualitat del producte, també tenen cura d’altres detalls, com ara les taules, que són grans i espaioses. El Trumfes no és un d’aquells llocs on pots sentir la conversa de la parella que tens asseguda al costat. I això és d’agrair! El servei és proper i alhora molt eficient, i t’ofereixen un petit aperitiu abans de sopar. Aneu-hi abans que es torni més popular i m’ho agraireu tota la vida.
- EL MILLOR: l’excel·lent relació qualitat preu
Trumfes. C/ Raval, 27. Llívia, Girona. Tl. 972 146 031
Alguna cosa he escoltat en positiu d’aquest lloc… Però no sabia que fossin de Sabadell ni que estigués al mateix Llívia…
Conec el local de quan pujava molts caps de setmana a Llívia (quan portava el meu fill a esquiar) i estàvem en una casa al mateix carrer, però l’altre costat del riu…
Ara només pujo uns pocs dies a l’estiu… I queda apuntat per aquest proper.
Sí, de fet el local ha canviat de mans vàries vegades, oi? Jo abans no l’havia pogut provar, però creu-me que ara mereix una oportunitat, sense deixar-te la butxaca, com a altres dels voltants. Espero que no canviïn a mesura que es facin populars…
Si…. ha passat èpoques de tot…. A les primeres que recordo, deu fer uns 15 anys, destacava una brasa espectacular que definia el local… Però després ja poques vegades vaig tornar i ara fa uns 6 anys que vaig molt esporàdicament per Llívia … Si el proper estiu vaig a fer uns dies per allà, hi aniré segur…