Bodega Azor a Calella, Quinitu per als amics

9 set.

Acabats d’arribar de vacances us vull recomanar un lloc d’aquells de tota la vida. Si voleu provar-lo, però, haureu d’anar a Calella de Mar. Així que si algun dia esteu per la zona, i aprofitant que a finals de setembre són les festes del poble, no deixeu de sopar a la Bodega Azor, més conegut com el Quinitu. Un lloc al que hi vaig des de fa més de 20 anys i mai m’ha decebut. Està al centre de Calella, molt a prop de dos clàssics més del poble, La Fusta (gran la torrada d’ous i les braves, no en va la Ruscalleda hi peregrina cada setmana per tastar-les) i La Roda (molt popular pels pollastres a l’ast). Les coques calentes i les torrades són emblemàtiques, i podreu acompanyar-les d’una gran carta de vins amb etiquetes de totes les denominacions.

El Quinitu abans era una bodega i, de fet, encara s’hi conserven les botes. Després es va reconvertir en un petit restaurant que segueix conservant aquell aspecte de taverna: senzill, amb un tracte excel·lent, i on tastar coques, embotits, formatges, i alguna coseta més -tampoc massa, no caldria-.

Amb una excel·lent matèria primera, em quedo amb la coca de pernil ibèric i bolets, amb una picada d’ametlla espectacular i, en general, amb les coques calentes, sobretot les que porten bolets i les de formatge. La de pernil d’ànec, peres i trufa tampoc està gens malament. Per picar, imprescindibles les olives XXL, i no gaire cosa més, que les porcions són abundoses.

I després de les postres (unes torrades de Santa Teresa, per exemple), els més exigents podeu passar del gintònic i demanar que us serveixin un bon whisky, que en tenen una àmplia varietat.

Per a mi, un dels preferits de la comarca en la seva categoria.

2014-04-30 22.33.14

Llàstima que les fotos d’aquest post no facin justícia al lloc.

2014-04-30 22.32.36

EL MILLOR: l’extensa carta de vins

EL PITJOR: no reserven taula i els caps de setmana acostuma a estar ple

Bodega Azor. C/ de les Creus, 37. Calella de Mar, Barcelona. Tel: 937 690 659

Deixa un comentari