Akashi, subtilesa japonesa a Barcelona

4 juny

Aquest és un lloc petit, amb un menjar japonès gran. Els responsables són la Tina Bagué i en Toru Morimoto, dos fotògrafs, ella catalana, ell japonès, amb una llarga carrera al darrera que un bon dia van decidir fer un projecte que em fa molta enveja: deixar-ho tot i posar-se a voltar pel Japó en una rulot. Ho van fer durant un any, i el resultat és un preciós llibre de fotografies que també pots comprar en el local o, si més no, contemplar en les seves parets.

En tornar a Barcelona, la Tina i el Toru van decidir obrir aquest espai únic a l’Eixample barceloní, amb un jardinet interior ideal per a les nits d’estiu. Han anat provant sort amb diversos horaris d’obertura. En el moment d’escriure aquest post, obren per dinar i per sopar de dimarts a dissabte.

La carta de tes, begudes i postres és força àmplia. Em quedo amb qualsevol de les begudes que combinen amb gingebre, amb el sake tonic (un gintònic que substitueix la ginebra pel sake), i el tiramisú de te verd. La de menjars no és tan extensa, tot i que hi van afegint plats, però és d’una gran qualitat. Tot plegat, afegit al fet que ofereixen menús de migdia i que acaben d’introduir mochis a la carta (nyam!), fa que el lloc estigui a la llista de japos imprescindibles per a mi en els darrers temps. No en va encarreguen cada dia el peix al meu mercat preferit, Santa Caterina.

  • EL MILLOR: el gust que mostren pels detalls en tot el que es pot veure i tastar al local.

Akashi. C/ Rosselló, 197. Barcelona. Tl. 931 250 877

4 Respostes to “Akashi, subtilesa japonesa a Barcelona”

  1. joan 5 Juny 2014 a 12:20 pm #

    Gran lloc!
    Com cuiden els detalls en tot el que porten a taula es increïble, qualsevol cobert, tovalló, platet, no utilitzen res convencional.

    • Lourdes Feans 13 Juny 2014 a 8:39 am #

      La vida tranquil.la…

  2. Ricard Sampere (@ricardsampere) 8 Juny 2014 a 7:05 pm #

    Sembla interessant pel que expliques.
    No havia sentit parlar d’aquest lloc.
    El teu blog sempre aporta descobriments.

    Salutacions!!

    • Lourdes Feans 13 Juny 2014 a 8:40 am #

      Ves-hi a sopar un dia si pots i ens expliques què t’ha semblat. Salut!

Deixa un comentari