Un poco de pasta, basta (Le Cucine Mandarosso)

3 febr.

M’agrada aquest restaurant italià o, millor dit, napolità. Tot i que m’agradava molt més abans, quan era Casa Carlos, i m’hi passava llargues estones amb els companys després de les classes a La Salle Comtal… Però fa uns pocs anys, quan la mestressa de la Casa Carlos es va jubilar, el van tancar per deixar pas a aquest local, petit i molt acollidor, ben a prop del Palau de la Música.

IMG_20130119_185829

Si busqueu un restaurant petit i sorollós, on menjar pasta al dente, casolana i autèntica, aquest és el vostre lloc. I si voleu veure com  l’antiga Casa Carlos s’ha transformat en un lloc modernet amb un mobiliari interessant, aquest també és el vostre lloc.

10 coses que heu de saber abans d’anar a Le Cucine Mandarosso:

1. Sempre està ple, molt ple.  Tenen poques taules i és imprescindible reservar abans

2. No tenen carta fixa, els plats varien cada dia

3. Els plats, bàsicament pasta, són casolans. Si el que voleu és pizza, haureu d’anar a un altre lloc

4. La burrata és de les millors que he provat

5. Quan t’expliquen la carta, et porten mostres perquè puguis veure amb quin tipus de pasta es preparen els plats i així evitar la típica pregunta ‘els garganelli com són?’

6. Entre setmana tenen un menú per 11 euros, que inclou un plat de pasta, beguda i postres. A la nit, els plats costen al voltant dels 12-14 euros

7. Els diumenges a la tarda fan un aperitiu italià: amb la consumició pots picar alguna coseta

8.  A la cuina només sents parlar italià (i, de sobte, és com si et traslladessis a una pel·lícula de la Loren)

9. Si aneu al migdia, podeu anar a fer les postres al germà dolç d’aquest restaurant, el Mandarosso Pastís (al carrer Álvarez de Castro, davant del mercat de Santa Caterina), un lloc encara més petit i encantador.  Els cannoli, la crostata i el pastís de pera són dels millors que haureu provat.

10. I si encara voleu completar més el pla, passeu per la llibreria Abracadabra (també a Álvarez de Castro), i feu-vos un homenatge.

EL MILLOR: Les postres i l’aperitiu dels diumenges a la tarda

EL PITJOR: La carta és breu (però molt correcta)

Le Cucine Mandarosso. C/ Verdaguer i Callis, 4. Barcelona. Tl: 932 690 780

3 Respostes to “Un poco de pasta, basta (Le Cucine Mandarosso)”

  1. Bolkonsky 4 febrer 2013 a 12:26 pm #

    Molt xulo Lourdes! Per que no fas un mapa i vas situant els locals? Així els que som de poble ens fem una idea de per on peta tot plegat? Asies!

    • Lourdes Feans 4 febrer 2013 a 1:36 pm #

      Bona idea, Bolkonsky! Ho tindré en compte!

  2. Ricardo Rendon 27 febrer 2013 a 11:39 pm #

    ¡Gracias por mencionar la librería! Y el restaurante y el café son fantásticos, siempre que puedo los recomiendo a los clientes de la librería. Saludos de Ricardo de Abracadabra.

Deixa un comentari